Vredeseilandencampagne

De opvallende poster met enkele boeren in een grote weckpot en de slogan ‘Oei de boeren zijn bijna op!’ vestigden onze aandacht op het dalend aantal boeren overal ter wereld.

In november kregen de leerlingen van de tweede graad op onze school al informatie i.v.m. deze problematiek, maar ook over het hoopvolle project in Viëtnam.  Daar coacht Vredeseilanden o.a. enkele groenteboerinnen.  Zij verkopen hun duurzaam gekweekte groenten tegen een eerlijke prijs in Hanoï en zagen zo hun inkomen de voorbije jaren verbeteren zodat zij bijvoorbeeld hun kinderen naar school kunnen sturen.

Op vrijdag 13 januari ging het campagneweekend van start.  De weergoden waren ons dit jaar gelukkig gunstiger gezind.  Een 65-tal (!) leerlingen verkochten in Tienen, Hoegaarden, Boutersem en Lovenjoel de sleutelhangers en balpennen van Vredeseilanden.  Het werd een succesvolle campagne die we op school op vrijdag 27 januari tijdens de middag afgesloten hebben met o.a. de bekendmaking van het schitterend eindresultaat van 6.068,66 € en het tonen van de foto’s van het campagneweekend.  De school trakteerde op fair fruitsap en eerlijke knabbeltjes.

Zie fotoalbum