Meldert Big Band (youtube)

Het Sint-Janscollege heeft een muzikale traditie. Sinds jaar en dag ondersteunt en stimuleert de school leerlingen om over de middag muziek te maken. Zo kopen we al jaren muziekinstrumenten aan en bieden we leerlingen, via initiatieven van de leerlingenraad, repetitieruimte in de orangerie. Zo zagen bandjes het leven en ontstonden er talloze improvisatiesessies. Dit jaar opperde muziekleraar Bert Tielens om het eens te proberen met de vorming van een heuse BIG BAND, mét eigen leerlingen.

Na wat zoeken en tasten kwam deze band ook effectief van de grond. Maandenlang werden er partituren uitgezocht en werd er druk gerepeteerd. Het allereerste optreden voor publiek kwam er dan eindelijk op onze opendeurdag. Meldert Big Band speelde twee korte concerten in de orangerie, voor de bezoekende ouders en leerlingen en natuurlijk ook voor de sympathisanten in eigen rangen.

We zijn als school best fier op hun prestatie. Het swingde dat het een lieve lust was en onze muzikanten speelden de pannen van het dak. We kijken al uit naar hun volgende optreden, binnenkort op onze speelplaats en straks ongetwijfeld ook tijdens de proclamatie van onze laatstejaars.

Een dikke proficiat aan de muzikanten en hun dirigent: Kevin Van Parys, Egon De bruyn, Corneel Meylaers, Ward Van Dijck, Anne-Sophie Van Dijck, Kaat Sondervorst, Warre Verheyden, Suzanne Broeren, Wout Verstreken, Hannelore Neeckx, Luc Vandersteen, Hannes Verstreken en Bert Thielens

Wie het allemaal nog eens wil herbeleven kan de opnames die we op zaterdag 16 april maakten, bekijken en beluisteren.