Een (ver)nieuw(d) logo voor onze school

Het was al van 2007 geleden dat ons schoollogo, met het bekende kasteeltje, een update kreeg. Toen werd er een laurierkrans aan toegevoegd omwille van het 50-jarig bestaan. Maar bijna 10 jaar later lijkt ook dat weer voorbijgestreefd.

Met externe hulp werd er een nieuwe, meer eigentijdse look voor het bestaande logo gezocht. En daar ging wat denkwerk aan vooraf. De krans verdween en er werd een cirkel toegevoegd. Die cirkel staat voor een open school, maar ook voor een dynamische school in beweging en zelfs voor de geborgenheid en zorg die we leerlingen proberen te bieden. Het kasteeltje zelf bleef bewaard. Het staat voor degelijkheid en traditie, en onderwijs op niveau. En tot slot kwam er nog het MOS-logo in het klein bij. Dit blad/hartje geeft aan dat we officieel een groene school zijn, maar ook een met een kloppend hart en met passie voor alles wat we doen.

Heel veel woorden voor zo’n ‘prentje’, maar we zijn ervan overtuigd dat ook zulke details uitstraling kunnen geven en mensen vertellen waar we elke dag voor gaan. En hopelijk kan dit logo op zijn beurt weer een heel tijdje mee.

Om het logo te lanceren, lieten we een filmpje maken dat we meteen ook gebruikten bij de ontvangst van de ouders van onze eerstejaars op 15 september. De ideeën werden door de school geleverd, de montage gebeurde door laatstejaarsleerling Mira Bonameau, die hiermee mooi werk leverde. Oordeel zelf en volg de link!