Schoolnieuws

e.Vamos

Met veel plezier presenteren de zesdejaars “e.Vamos”: een site gemaakt door en voor leerlingen van het Sint-Janscollege.
Deze site brengt jonge kinderen in contact met oudere leerlingen voor een veiligere en aangenamere fietsreis naar school: www.evamos.eu
Bereikbaar op info@evamos.eu

Sinterklaas

Omwille van Corona kon de Sint zelf geen bezoekje brengen aan de school maar hij had toch een videoboodschap voor de brave kinderen en hij zorgde dit jaar voor extra snoep!

Filmpje leerlingenraad

Jammer genoeg kon de ontvangst van de ouders van onze eerstejaarsleerlingen dit jaar niet doorgaan. Deze avond wordt traditioneel verzorgd door onze eigen laatstejaars die zich dan ook voorstellen aan de ouders en hen achteraf een receptie aanbieden in het kasteel. Zoals de traditie het echter wil – Corona of geen Corona - zorgden ze wél voor een leuk filmpje! Wil je meer te weten komen over wie en wat in onze leerlingenraad, dan zeker kijken!

KASTEELDOMEIN MELDERT PRONKT OPNIEUW

Het kasteel, de orangerie en het koetshuis van Meldert zijn na een jarenlange restauratie in hun oude glorie hersteld. Met goedkeuring van Onroerend Erfgoed heeft kunstenares Christine Vanoppen het historische erfgoed verrijkt met een heel dynamisch ontwerp in glas. Nieuwe inzichten over de bouwgeschiedenis en de bewoners zijn samengebracht in een kijk- en leesboek.

LE DOMAINE DU CHATEAU DE MELDERT S’EXHIBE A NOUVEAU

Le château, l’orangerie et la remise de Meldert ont retrouvé leur gloire d’antan après une restauration de plusieurs années. Avec l’approbation de l’agence pour le patrimoine immobilier (Agentschap voor Onroerend Erfgoed)
, l’artiste Christine Vanoppen a enrichi le patrimoine historique d’une création très dynamique en verre.
De nouvelles connaissances sur l’histoire de la construction et des habitants ont été rassemblées dans ce livre de lecture et d’images.

Pagina's