Eerste editie Tienen Talent Innoveert

Ook Meldertse leerlingen blonken er uit.

Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart organiseerde de stad Tienen, samen met Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), secundaire scholen het Koninklijk Atheneum Tienen, het Sint-Janscollege Meldert, VIA Tienen en PISO Tienen en vier Tiense bedrijven, Bebat, Kim's Chocolats, De Kringwinkel en het Regionaal Ziekenhuis Tienen een uitdagend innovatiekamp onder de noemer Tiens Talent Innoveert.

Deze tweedaagse brainstorm paste in het kader van het Talentenplatform, een project waarmee de stad lokale bedrijven en het onderwijs dichter bij elkaar wil brengen. Een kleine 100 jongeren uit Tienen en omstreken van de derde graad secundair onderwijs gingen in team de uitdaging aan om in 24 uur een creatieve oplossing te bedenken voor realistische problemen geformuleerd door vier Tiense peterbedrijven. Bebat, Kim's Chocolats, De Kringwinkel en het Regionaal Ziekenhuis Tienen engageerden zich om de jongeren te begeleiden.

De teamleden kenden elkaar vooraf niet, en werden geacht zich snel aan elkaar aan te passen om op een zo efficiënt mogelijke manier samen te werken. Op woensdag 8 maart stelden de teams in de Theaterzaal van CC De Kruisboog op het Sint-Jorisplein 20 in Tienen hun project voor aan de jury. Deze was samengesteld uit topmensen van de vier bedrijven. Het winnende team, met ook Willem Cossey (6WEWI) en Valeriya Aksenova (6EMT)  twee leerlingen van het Sint-Janscollege (midden op de foto), kreeg een Vivabox rond het thema Adrenaline. (VDT)

Het Sint-Janscollege nam deel met alle leerlingen van 6WEWI en 6EMT. Zij vonden het een boeiende en uitdagende en zeer leerrijke ervaring. Kortom de komende jaren zeker voor herhaling vatbaar!

(naar een artikel in HLN 01/03/2017)