6de Grootse Benefietdegustatie voor Congo

Afgelopen zondag hield de Commanderie Hoegaarden zijn 6de benefietdegustatie voor de projecten van de Aalmoezeniers van de Arbeid, in Congo, Lubumbashi, zowel in onderwijs als basisgezondheidszorg. Met de opbrengst van vorige  5 biënnale  benefiets kon al heel wat gerealiseerd worden in Katanga ( Lubumbashi en omgeving ). Denk aan de bouw van  een lagere school, de afwerking van een technische landbouwschool en van een materniteit . Maar het werk is nog niet gedaan.

De gelden worden ginds, onder toezicht van vzw Matumaini, goed besteed, maar de noden blijven groot!  Al deze kleine projecten lijken misschien een druppel op een hete plaat, maar die ene druppel maakt voor een heel deel van de lokale bevolking van Lubumbashi en omgeving een wezenlijk verschil uit, het verschil tussen menswaardig en mensonwaardig leven. Gedegen onderwijs en goede gezondheidszorg blijven de basis voor de ontwikkeling van elke maatschappij, waar ook.
Het 2-jaarlijks benefiet  is inmiddels ingebed in de overkoepelende vzw Matumaini (www.matumaini.be): Swahili voor hoop! We weten  alvast weer waarvoor we ons inzetten met deze 6de benefietproeverij!

 

 

Bijlage: