Een bijzondere Sinterklaaseditie

Afgelopen donderdag was het weer zover: de Sint deed zijn intrede in het Sint-Janscollege. Deze Sinterklaaseditie ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Een grote groep Zwarte Pieten loodste de leerlingen uit de refter naar de speelplaats om met hen de Sint te verwelkomen, maar die was op het eerste gezicht nergens te bespeuren.  Op weg naar de speelplaats werden de leerlingen dan opeens verrast door een zwarte Sint (!), die, in een racewagen, zijn publiek toegesneld kwam.

Nadat de Sint zijn intrede gedaan had, verwelkomde hij zijn leerlingen en sprak hen met een originele speech toe. (zie onderstaande tekst) De Pieten bezorgden intussen de zingende jongeren extra snoep en koekjes.

Tot dusver het traditionele Sinterklaasfeest, maar opeens verdween de goedheilige man van het toneel. Voor ieders ogen werd hij gekidnapt door de hulpjes van de jaloers Kerstman. Het Sinterklaasfeest werd opeens ‘gebombardeerd’ tot een kerstfeest. De jaloerse Kerstman sprak op zijn beurt het publiek toe  en gaf iedereen op speelplaats de opdracht om in de vorm van een kerstboom te gaan staan. Als dat niet gebeurde, zou niemand de Sint nog terug zien! De volgende minuten deed iedereen zijn uiterste best om een levensechte, menselijke kerstboom te vormen, na enkele verwoede pogingen slaagden ze in dit opzet, waarop de Kerstman iedereen met nog meer snoepjes beloonde. Ondertussen werden er volop kerstliederen gespeeld. De Kerstman bleek ook een man van zijn woord te zijn, want de Sint keerde terug, weliswaar in vrij gehavende toestand.

Na de spectaculaire middagspeeltijd bezochten de Zwarte Pieten de klassen. Elke klas moest van zijn Meter/Peter-Zwarte Pieten één of andere ludieke opdracht uitvoeren, waarna de klas beloond werd met speculaas en mandarijntjes. Zo werden onze leerlingen vlak voor de examens nog eens in de watten gelegd. Met dank aan onze leerlingenraad die zorgde voor een prima organisatie en een vlot en leuk verloop.

Speeches van de Sint & de Kerstman

  • Sinterklaas

Dag lieve gedrochten

Deze zomer heb ik iets te lang in de zon gelegen, zoals jullie kunnen zien, maar we zijn niet hier om de zomer te bespreken. We zijn hier allen samengekomen om snoep te stelen, euhm… ik bedoel uit te delen.’You have all been naughty this year, I like that!’

Naar mijn mening kunnen jullie nog beter! Maar goed, we zullen niet treuren. Zoals elk jaar zal ik ook aan de stoute kinderen snoep en andere lekkernijen uitdelen.

Je kan nooit genoeg snoep eten, is mijn motto. Afgelopen zomer had ik een verslaving: chocolade… Tja, je bent wat je eet zeker. Maar wees gerust mijn blanken, er is genoeg snoep voor al jullie gulzige monden.

Eigenlijk doe ik te veel voor jullie en wat krijg ik ervoor terug? Wortelen en suikerklontjes… in een schoen… Een schoen die waarschijnlijk nog harder stinkt dan de drollen van mijn paard. 

Nog iets. Elk jaar komen jullie af met van die lijstjes waarop staat wat jullie willen. Ga naar de winkel en koop het zelf. Zie ik eruit als een geldboom? Zien jullie deze mijter? Tweedehands. Is goedkoop. Net zoals de Kerstman, die is nep. Made in China of zo. Maar genoeg over de man die Kerstmis opeet in plaats van het te vieren.

Ik ben aan het afwijken, al denk ik wel dat het stilaan tijd wordt om te vertrekken. Ik hoop dat ik jullie met dit bezoek veel plezier heb gedaan en onthoud: Bijf van de drugs en ga naar school.

Saints, gooi in wat meer snoep naar die kindjes. Of op de kindjes, je kiest maar.

Yow. Help mijn black ass naar de beneden.

  • Kerstman

Moehahaha… ooo o o hoos. Wij, de Santa’s, hebben moneys en mohoes.

Maar wij krijgen geen respect op jullie school, swa, daarom zal ik jullie zeggen wat er vandaag gaat veranderen! 

Ten eerste, shout out for my real “n…” die door het bos komen, Respect!
Ten tweede, Roland Severijns van de troon. Ik, Santa Claus op de troon.
Ten derde passen we het lessenrooster aan. Het vak godsdienst wordt vervangen door gangsterkunde. Met al deze maatregelen maken wij van jullie real “n…”. Hiervoor eisen wij respect!

Ieder jaar wordt Sinterklaas hier met open armen ontvangen en word ik volledig vergeten! Dat kan zo niet verder! Om de schade in te halen, zal er vandaag GEEN Sinterklaasfeest zijn, ENKEL een Kerstfeest!

Voordat jullie de black Sint terugkrijgen, moeten jullie in mijn opdrachten slagen! Ga met heel de school in de vorm van een kerstboom staan, zo snel mogelijk! Als jullie dat gedaan hebben, gaan jullie kerstliedjes voor me zingen.

Als ik hier tevreden mee ben, komt mijn onwaardige collega misschien terug!

Succes sukkels!

Fotoalbum 1

Fotoalbum 2