Leerlingen SJCM aan het woord

Ontvangst van de eerstejaars

Voor het eerst naar het middelbaar gaan, is een hele grote stap voor vele 12-jarigen. De speciale onthaaldag op 1 september zorgde ervoor dat het ijs meteen gebroken werd. Onze 'eerstejaars' voelden zich al snel thuis.

Nu zij, twee weken later, bijna helemaal ingeburgerd zijn, kregen de ouders de kans om hernieuwd kennis te maken met de school. Traditiegetrouw ontving onze school hen tijdens de derde week, op donderdagavond  17 september.

Die avond kregen zij een woordje uitleg over het reilen en zeilen op onze school: welke vakken hebben de eerstejaars? Wie zijn hun leerkrachten? Hoe zien we onszelf als school en wat willen we bereiken met onze leerlingen?

Er waren leuke filmpjes voorzien waarin eigen leerlingen uit verschillende jaren aan het woord kwamen. Dit met dank aan Mira Bonameau uit het vijfde jaar. En ook de leerlingenraad kwam zichzelf voorstellen en rondde af met een eigen filmpje, gerealiseerd met de hulp van oud-leerling en aankomend cineast Mathias De Bondt.

Om af te sluiten bood de leerlingenraad een receptie aan waarop het gezellig napraten was en van nabij kennismaken met andere ouders en met de leraars.

Kortom een voor alle partijen fijne en naar ons gevoel geslaagde avond. Met speciale dank aan de leerlingenraad.

Fotoalbum