Ping Pong is BACK!

Voor dit schooljaar investeerde het college in vier nieuwe, stoere ping pongtafels. Die worden gebruikt tijdens de lessen L.O., maar ook over de middag kunnen de leerlingen onder begeleiding van een sportleraar hier hun energie kwijt. Daar moest natuurlijk een ping pongtornooi van komen en dat leverde een heuse en spannende middagcompetitie op.

De afgelopen weken pakten de leerlingen - en zelfs hun leerkrachten - uit met hun allerbeste tafeltennis’moves’. Tijdens middagpauzes barstte er telkens een harde strijd los: overal hoorde je het ritmisch getik van balletjes op, naast of rond de tafels. Af en toe weerklonk er gejuich, dan weer gevloek. Deelnemers gingen telkens volledig op in hun spel.

Voor het tornooi wordt er gespeeld in 6 groepen of poules van 7 leerlingen en/of leraars. De drie beste van elke poule gaan door naar de eindronde. Dat betekent iets meer dan een maand competitieplezier. Op maandag speelt de eerste graad, dinsdag de leraars en enkele leerlingen van de 3de  graad en donderdag is voor de 2de en de 3de graad. De tussenstand van iedere poule/laatste ronde kan iedere deelnemer digitaal volgen via een link naar Smartschool, het digitaal platform voor leerlingen.

Na  enkele weken bikkelharde concurrentie zal binnenkort duidelijk worden welke deelnemers er met kop en schouders bovenuit steken. Wij wachten alvast in spanning af wie de gelukkige winnaars (één winnaar per graad) zullen worden. Over de prijzenpot, tot slot, wordt nog druk nagedacht, maar het zal de moeite zijn!

Bekijk alvast de GOPRO-teaser en de foto’s voor een impressie van dit spannende tormooi. 

Met dank aan de leerkachten L.O. die dit initiatief voor het eerst lanceerden!