De eerste schooldag in het eerste jaar!

Met 127 waren ze, fris gewassen en met een coole schooltas op de rug… de eerstejaars van de lichting 2016-2017 van het Sint-Janscollege Wat waren ze nerveus! Maar ook wij, hun leerkrachten, waren zenuwachtig, ook al hadden we deze eerste september tot in de puntjes voorbereid.

De eerste schooldag begon met een ontbijt en daarna volgde de klasindeling. De voormiddag brachten onze jonkies door met hun beide klastitularissen en werd er al héél veel informatie gegeven.
In de namiddag kregen de eerstejaars een heel onthaalprogramma achter de kiezen. In een aantal workshops konden onze nieuwkomers elkaar beter leren kennen (Wie is wie), werd er geknutseld om de klas te versieren (Klaspuzzel), kende ons leerplatform bijna geen geheimen meer (Smartschool), werd er in kleine groepen een kaartje gelegd (Uno) en werd een klas een team (Teambuilding). Dankzij het doorschuifsysteem leerden de leerlingen alle klassenleraars van het eerste jaar kennen.

Het was een drukke dag voor eerstejaars én leerkrachten met heel veel variatie. En dit onder een stralend blauwe hemel, de dag kon niet beter verlopen. En vanaf 2 september… begint het nieuwe schooljaar écht. Veel plezier in het Sint-Janscollege! - V. Laevers