Schoolnieuws

RODENEUZENACTIE

Bericht van Noor, Amber en Tamsin (2de jaar). Gangmakers achter de rodeneuzenverkoop op onze school!

We hebben hier op school superhard ons best gedaan om Rode Neuzen Dag te steunen! Voor iedereen die één of meerdere rode neuzen heeft gekocht, super hard bedankt!! Want we hebben hier op school €735 ingezameld!

In totaal is er voor rode neuzen dag €4 269 073 ingezameld. Dat is het hoogste bedrag dat ooit is ingezameld voor Rode Neuzen Dag!

6de Grootse Benefietdegustatie voor Congo

Afgelopen zondag hield de Commanderie Hoegaarden zijn 6de benefietdegustatie voor de projecten van de Aalmoezeniers van de Arbeid, in Congo, Lubumbashi, zowel in onderwijs als basisgezondheidszorg. Met de opbrengst van vorige  5 biënnale  benefiets kon al heel wat gerealiseerd worden in Katanga ( Lubumbashi en omgeving ). Denk aan de bouw van  een lagere school, de afwerking van een technische landbouwschool en van een materniteit . Maar het werk is nog niet gedaan.

M-factor!

M-factor met de medewerking van Transmet Boutersem!

In de week van pinkstermaandag, 21 mei, was het weer zover: de grootste talentenjacht van Meldert en omstreken, M-factor! Een organisatie van de muziekverantwoordelijken Brigje en Jorik in onze leerlingenraad.

Heel wat leerlingen schreven zich in om hun talenten ‘live on stage’ te komen tonen. Dankzij de firma Transmet, internationeel transportbedrijf uit Boutersem konden we andermaal rekenen op een lange oplegger op onze speelplaats. Het perfecte podium!.

Drie dagen lang, op dinsdag, donderdag en vrijdag werd er volop gedanst, gezongen, geacteerd en geconcerteerd. Onze onvolprezen dansgroep Mashup, onze eigen Meldert Big Band en talloos veel individuele leerlingen en (gelegenheids)groepjes passeerden de revue.

Dank aan alle deelnemers die ons drie aangename muzikale middagen bezorgden en vooral ook aan ons onvolprezen muziekteam van de leerlingenraad.

Cultuurweek in het zesde jaar

Van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 maart hadden onze laatstejaars hun jaarlijkse cultuurweek

De eerste dag stond volledig in het teken van ‘vluchtelingen’. Sinds een aantal jaren gaat Europa gebukt onder de vluchtelingencrisis. De opvang van tienduizenden mensen, op de vlucht voor oorlogsgeweld en honger, zorgt voor heel wat spanningen maar kan tegelijk een verrijking op cultureel én menselijk vlak zijn.
Kunstenaars maar ook gewone mensen tonen wat solidariteit in deze maatschappij kan betekenen:

“Innovationlab: ooggestuurde interface” met 5WEWI

In het kader van de lessen seminarie wetenschappen volgden de leerlingen van 5WEWI6 het project “Innovationlab: ooggestuurde interface”. Dit is een project aangeboden door de KULeuven met als doel leerlingen van het middelbaar onderwijs warm te maken voor een  ingenieursopleiding.

Via het doorlopen van verschillende modules vertrekken de leerlingen bij het meten van de biopotentiaal in de eigen ogen. Dit wordt door de computer geregistreerd, omgezet naar een duidelijk digitaal signaal en versterkt. Met behulp van het computerprogramma ‘Scratch’ schrijven ze dan zelf een programma om een spelletje aan te sturen met de ogen.

Studieavond hoger onderwijs

En wat gekozen in het hoger onderwijs?

Zoals elk jaar organiseerden we op vrijdag 9 maart  2018 een info-avond in verband met studiekeuze in het hoger onderwijs. Afhankelijk van de keuzes die onze laatstejaars denken te maken, nodigden we oud-leerlingen uit die die studies al doen of gedaan hebben. Zij zijn immers het best geplaatst om tekst en uitleg te verschaffen aan onze laatstejaars.

Voor de ouders organiseerden we op hetzelfde moment  een info-moment met informatie over het hoger onderwijs en het systeem van kredietpunten. Deze uiteenzetting werd gegeven door mevr. E. Quanten, directeur onderwijscoördinatie van Universiteit Hasselt en moeder van twee van onze oud-leerlingen.

Het was een leerrijke avond en we hopen dat onze laatstejaars hiermee een stapje dichter staan bij hun definitieve studiekeuze. We wensen hierbij ook alle oud-leerlingen te bedanken die die avond probeerden zieltjes te winnen en we zien ze graag in volgende edities terugkomen.

Pagina's