Toon je goed hart… Sint-Janscollege stond helemaal in het teken van Congo!

Congoweek

Naar jaarlijkse gewoonte hielden we de week voor de herfstvakantie een projectweek rondom Congo. We organiseerden tal van activiteiten om de goede doelen van de Aalmoezeniers van de Arbeid in Congo, Lubumbashi te steunen. Het betreft vooral onderwijs, schoolmaaltijden en medische zorgen voor kinderen.

Traditiegetrouw bakten de zesdejaars cake, die dan tijdens de speeltijden verkocht werd aan 1 euro per stuk. Ze haalden dit jaar een recordverkoop van meer dan 1.812 stuks! ’s Middags konden de leerlingen ook genieten van een heerlijke Congolese maaltijd, waardoor ze dit initiatief steunen. Daarnaast werd een posterbeurs georganiseerd, waarvan de opbrengst ook integraal naar Congo gaat.

Ook kwam Congo en ontwikkelingssamenwerking algemeen in allerlei lessen ter sprake. Niet enkel het educatieve aspect kwam aan bod, maar ook de ludieke kant ervan: zo werden er tijdens de lessen L.O. workshops ‘Afrikaanse dans’georganiseerd en tijdens de lessen M.O. was er een djembé-initiatie.

Mocht al deze initiatieven niet voldoende lijken, dan kan je voor 20 euro een Congolees kindje ‘adopteren’…

Met 20 euro per jaar help je een Congolees kind

lezen, schrijven en rekenen

en bezorg je het elke dag op school een maniokmaaltijd…

 

Wil je zelf ook helpen? Geef dan dit bedrag, samen met het onderstaand strookje, af op het secretariaat van de school of aan de godsdienstleraars. Je kunt ook storten op rekeningnummer 230-0022013-14 van vzw Sint-Janscollege/Congoproject. Vergeet dan a.u.b. niet de naam v/d leerling te vermelden!

Wil je nog meer te weten komen over dit kleurrijke project, bekijk dan zeker het artikel op onze website http://www.sint-janscollege-meldert.be/schoolnieuws/congoweek-het-sint-janscollege-komen-eten