Congoweek en cake bakken

Bericht van de leerlingenraad:

Beste Meldertianen

Naar jaarlijkse traditie staat de week voor de herfstvakantie volledig in het teken van Congo. Hier zal aandacht aan worden besteed tijdens de lessen, maar ook daarbuiten valt er volgende week heel wat te beleven.

Tijdens de Congoweek zetten wij ons in voor Matumaini Katanga, de vzw van de Aalmoezeniers van de Arbeid, die scholen bouwt in het zuiden van Congo. Zij rekenen op jullie steun om de Congolese kindjes een gelijkwaardige toekomst te bieden en zo onze wereld wat mooier te maken.

Om te beginnen voorziet de school voor iedereen een Congolese maaltijd. Daarnaast krijgen jullie op maandag de mogelijkheid om de enige echte posterbeurs te bezoeken, waar jullie Congo kunnen steunen door het kopen van originele posters, schattige bladwijzers en grappige kaartjes. Shoppen voor het goede doel!

Ook tijdens de lessen valt er wat te leren over Congo: in de lessen MO maak je kennis met djembé en je mag je volledig laten gaan bij de Congolese dans in de lessen LO.
Vergeet bovendien niet dat je ook een kindje kan adopteren voor maar 20 euro. Dankzij deze bescheiden bijdrage kan jij een leerling elke dag voorzien van een warme maaltijd en dit gedurende een jaar.

Tot slot zullen de zesdejaars een hele week lang cake verkopen tijdens alle speeltijden. Dit verrukkelijk gebak kost slechts 1 euro en is volledig zelf gemaakt – met héél véél liefde uiteraard en soms met wat hulp van de ouders. Wij hopen het record van 2875 euro te verpulveren en daarvoor rekenen we op jullie hongerige hulp!
Een volledige cake bestellen voor 12-15 euro kan ook via een bericht op smartschool naar schoolinfo.
Brief van  Maja, Mirka en Ayko

Uiteindelijk haalden de zesdes een recordbedrag van 3000 euro op met de verkoop van hun zelfgebakken cake.