Rikolto/Vredeseilanden

Verkopen voor een duurzame en rendabele landbouw in het Zuiden
Op 10 januari ging de jaarlijkse Rikolto/Vredeseilandencampagne op school van start.  De houten lepel stond symbool voor de actie: ‘Eten roert de planeet’.  Hoe zullen we met steeds minder boeren én een landbouw die lijdt onder de klimaatveranderingen een stijgende wereldbevolking voeden met respect voor de boeren en het milieu?
Met veel enthousiasme zorgden enkele vijfdejaars voor de verkoop van de gadgets op school.  Ook de faire proevertjes hadden veel succes!
Tijdens het weekend kon je onze leerlingen van de tweede en derde graad spotten in de warenhuizen van Tienen, Hoegaarden, Boutersem en Lovenjoel, waar ze vol overtuiging de gadgets verkochten.
Begin februari kwamen alle vrijwilligers samen in de haardzaal.  Foto’s van het campagneweekend werden bewonderd en ook ‘het fotoarchief’ (vanaf 2002!) kon op heel wat interesse rekenen.  Ondertussen genoten ze van (h)eerlijke en gezonde knabbeltjes.
(foto’s)

Voedsel van de toekomst en de gezonde week
Rikolto wil jongeren ook bewust maken van het belang van duurzaam voedsel.  Tijdens de gezonde maaltijd op 26 februari konden onze leerlingen proeven van toastjes met zeewierpesto aangeboden door Rikolto.  Leerlingen van 4WETA smeerden de toastjes en boden ze als aperitiefhapje aan als start van de gezonde maaltijd.  En dit duurzaam hapje viel duidelijk in de smaak.