Business as usual in het Sint-Janscollege, maar wel met hart en ziel

Die grote vakantie, en een kwakkelzomer, zijn weer voorbijgevlogen. Wie zonniger oorden opzocht - velen blijkbaar - brachten een kleurtje mee op de eerste schooldag, vrijdag 1 september. Die eerste dag moesten we doorheen de chaos om alles en iedereen op de juiste plaats te krijgen, en maandag dan weer business as usual. Het zal weer snel allemaal heel gewoon worden.

En zo krijgt het nieuwe schooljaar langzaam maar zeker weer vorm en kleur. Het college gaat door op de ingeslagen weg en probeert een degelijke algemene opleiding te blijven geven met heel veel aandacht voor begeleiding en zorg, in elke betekenis van het woord. Vooral ook met dat laatste proberen we een stempel te drukken op alles wat we hier elke dag weer doen met de meer dan 500 leerlingen die ons elk jaar toevertrouwd worden.

En natuurlijk zullen we dit schooljaar ook de restauratie (daken en gevels) van het kasteel en de orangerie voltooien. Alles staat in de steigers en er wordt hard gewerkt om beide gebouwen hun oorspronkelijke schoonheid en glans terug te geven.
Bovendien komt er in de tweede helft van het schooljaar een afdak bij over de hele lengte van het schoolgebouw. Zo krijgen we eindelijk ook een grote oppervlakte overdekte speelplaats. Vorig jaar zorgden we al voor een splinternieuw labo chemie en nieuwe toiletten in het kasteel. Die worden dit jaar in gebruik genomen.

Hopelijk wordt het weer een fantastisch schooljaar met veel dynamiek en activiteit. De school, de leraars en de mensen van het secretariaat zijn er helemaal klaar voor. En de leerlingen zo te zien ook… Op naar schooljaar 2017-2018!