KULeuven en brouwerij AB InBev

Op donderdag 16 februari brachten de leerlingen uit het 5de en 6de jaar economie en wetenschappen-wiskunde een bezoek aan Leuven.
In de voormiddag stond er een infosessie bij KU Leuven op het programma. De leerlingen kregen duiding over ‘Innovatie en ondernemerschap’. Via concrete voorbeelden en toepassingen van innovatieve technieken werden ze alvast warm gemaakt om reeds tijdens de studententijd hiermee aan de slag te gaan.
In de namiddag brachten we  een bezoek aan AB InBev, waar Stella Artois en Leffe wordt gebrouwen.  Na een introductiefilm over de geschiedenis van de brouwerij en het brouwproces zelf, kregen we een rondleiding in de bottelarij. Deze rondleiding werd afgesloten met een alcoholvrije borrel.
Op onze vraag werd er een extra infomoment ingelast :
De economiestudenten kregen uitleg over het financiële luik van het bedrijf. De wetenschappers kregen een rondleiding doorheen de labo’s voor kwaliteitscontrole en microbiologie, met duiding door de quality-manager. Hierbij bleek meteen dat er heel veel parameters moeten worden gecontroleerd om een kwaliteitsvol product te kunnen afleveren.
Om 16.00u werd deze leerrijke dag afgesloten met een leuk aandenken….