Godsdienst en PO gingen ‘vakoverschrijdend’ met de tweedejaars naar Antwerpen

Dit keer niet in mei, maar op 24 januari: onze traditionele uitstap naar Antwerpen voor de vakken godsdienst en PO!
De kou trotserend, bezochten de leerlingen de joodse buurt, dicht bij het Centraal Station of de Turkse buurt in de Seefhoek, Antwerpen-Noord.  Onze tweedejaars maakten er kennis met het (chassidisch) jodendom en de islam en kregen de kans een synagoge of moskee van heel dichtbij te leren kennen. Onder begeleiding van enkele ervaren gidsen van de vzw Expeditie – De Stad, werd hun voorkennis aangesproken en verder aangevuld met interessante weetjes en fundamentele basiskennis.
De leerlingen bezochten daarnaast, in het kader van het vak P.O., ook nog de kleurrijke tentoonstelling 'Rik Wouters & het huiselijk Utopia', in het modemuseum van Antwerpen.  Deze tentoonstelling werd opgezet naar aanleiding van het 100- jarig overlijden van de schilder Rik Wouters.
De expositie brengt werk van Rik Wouters samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers o.a. Dirk Van Saene, Bruno Pieters, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche. Niet alledaags, maar wel zeer origineel en het kon onze leerlingen alvast boeien, en zeker niet alleen de meisjes!