Hij komt, zij komt, die lieve goede Sint…

Ook de leerlingen van het Sint-Janscollege geloven nog een klein beetje in Sinterklaas en in elk geval in het snoepgoed dat de goedheilige man elk jaar komt uitdelen. Dus bedacht onze leerlingenraad ook dit jaar een leuk scenario voor de blijde intrede van de Sint. En ook de pieten waren natuurlijk van de partij, al hadden ze de hele pietendiscussie, zwart of met vegen, duidelijk niet aan hun hart laten komen. Dankzij de aannemer die toevallig werken uitvoerde voor het kasteel, kon de Sint gebruik maken van een stoere graafmachine op wielen om zijn intrede te doen.

En als we vorig jaar een zwarte Sint hadden en witte pieten, dan kwam nu de klap op de vuurpijl. De Sint bleek dit jaar een ‘zij’ te zijn en met een mooie zwarte huidskleur. En het verhaal wil dat de Sint zich had laten ‘ombouwen’ van man tot vrouw en – dat er nog bij – op zoek was naar de ideale mannelijke partner onder onze leerlingen. De verbeelding van de laatstejaars zorgde dus voor het nodige spektakel en amusement tijdens de middag- en namiddagpauze, met een heuse datingshow én een huwelijk.

Zo hadden we de Sint nog nooit meegemaakt. Met dank aan de ongebreidelde fantasie van onze leerlingenraad die toch maar weer voor een extraleuke dag op school zorgde. Eind goed al goed, en ze leefden nog lang en gelukkig. Benieuwd waar onze laatstejaars volgend jaar mee op de proppen gaan komen…