Mini-ondermeningen

Ook dit jaar startten we met de leerlingen van 6EMT twee mini-ondernemingen op, onder leiding en begeleiding van leercoach K. Morobé. En natuurlijk is er ook een ‘droomcoach’ uit het bedrijfsleven: Jürgen Everaerts van de Tiense suikerraffinaderij en papa van een van onze laatsejaars.

Mini-onderneming AQUA koos ervoor om vooral een gezonde en duurzame levensstijl te stimuleren. Ze richten zich op alle leeftijden en zowel op mannen als vrouwen. De producten die zij aanbieden zijn een drinkbus met fruitfilter – zo geef je je water een extra touch - en een handige meeneembeker.

De andere mini heet TWO WORLDS TOGETHER.  Zij bieden eigentijdse sweaters aan met originele opdruk, gedeeltelijk ten voordele van NJAM, een organisatie die de integratie van bepaalde jongerengroepen extra bevordert.

Beide mini’s hebben een eigen website en zijn ook rechtstreeks te volgen via Facebook. Producten kunnen zo ook besteld worden.

Op maandag 21 november 2016 organiseerde Vlajo de eerste aandeelhoudersvergadering van het jaar voor alle mini’s van scholen in de regio. Dit gebeurde in Cultureel Centrum ‘De Borre’.

Hier stelden ook onze mini’s hun onderneming voor aan een ruimer publiek, en met brio. Ook hun verkoopmoment achteraf kon rekenen op heel wat aandacht.


We wensen beide mini’s een succesvol werkingsjaar en we blijven hen zeker volgen.