Met een dikke trui naar school!

Overmatige CO2-productie leidt tot tot klimaatopwarming. Dikketruiendag wil de aandacht vestigen op dit probleem. Dus organiseerde een groene school als de onze, op 15 januari, ook zijn dikketruiendag. We willen immers onze verantwoordelijkheid nemen: minder energie verbruiken, minder en duurzaam consumeren. Gedurende het ganse schooljaar wijzen we de leerlingen op het belang hiervan, maar op dikketruiendag zet het MOS-team deze boodschap op een leuke en opvallende manier extra in de groene verf.

En dat betekende dat de thermostaat 3 graden lager ging en dat we leerlingen opriepen om zoveel mogelijk met openbaar vervoer of met de fiets naar school te komen. Fietsers werden die dag dan ook extra beloond met leuke geschenkjes.

Tijdens het eerste lesuur namen alle klassen deel aan de grote klimaatquiz. En al onze eerstejaarsleerlingen kregen bladwijzers met tips voor minder CO2-productie. Om het warm te houden was er de eerste speeltijd een opwarmdans en ’s middags speelden we het spel ’We laten de wereld niet vallen’.

En er was ook een sociaal luik voorzien. Ten voordele van Help-Ons-Helpen Landen was er een inzameling van warme kledij.

Gelukkig was ook de zon van de partij om de dag wat extra kleur en ambiance te geven. Getuige hiervan de beelden die we maakten tijdens de middagpauze!